زمان، همه چیز را کهنه می کند؛ مگر خون شهید را
اگر دهها سال دیگر هم بگذرد، آنچه باید به عنوان بالاترین ارزشها محسوب بشود، همین ارزش شهادت و فداکاری شهیدان عزیز ماست. زمان، همه چیز را کهنه می کند؛ مگر خون شهید را. ببینید از زمان شهادت سیدالشهداء (علیهالصّلاةوالسّلام) قرنها گذشته است؛ اما یاد شهیدان و خون شهیدان، روزبهروز اثرش برجستهتر شده است.
همهی شهیدان عزیزند. در همهی زمانها، شهید ذی قیمت است؛ اما بعضی از شهیدان عزیزترند. شهیدان عزیزتر چه کسانی هستند؟ آن کسانی که در مقاطع حساس به داد اسلام رسیدند و خودشان را فدا کردند. اگر این حساب درست باشد، به نظر من شهیدان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، از جملهی عزیزترین شهدای طول تاریخند. چرا؟ چون در این زمان، اسلام از همیشه غریبتر شد. دشمنان اسلام، ابرقدرتها و مستکبران، دنیاطلبان و وحشی صفتان، در طول سالهای متمادی به جان اسلام و مسلمین افتادند؛ همهی ابزارها را برای کوبیدن اسلام به کار بردند؛ چه پولها خرج کردند، چه نقشهها کشیدند، و در طول سالهای استعمار، چه لطماتی بر ملتهای مسلمان وارد کردند. در چنین روزگار غربتی بود که انقلاب بزرگ ما و رهبر عظیمالشأن و ملت بزرگوارمان بهپاخاستند. این جوانان و فرزندان و عزیزان شما که در جبههها و پشت جبههها به شهادت رسیدند، در مقابل همهی قدرتهای ظالم عالم قد علم کرده بودند؛ این شوخی نیست.
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از خانوادههای شهدای استان لرستان - ۳۰/۰۵/۱۳۷۰
یکی ازآقایون می گفتند: یکی ازبزرگان خدمت امام خامنه ای رسیدند و عرض کردند که مجموعه ای داریم و می خواهیم افراد با بصیرت تربیت کنیم.
آقا فرموده بودند: منظورتون از با بصیرت چی هست؟
عرض کرده بود:کسانی مثل مقداد که چشمشان به دهان مولایشان باشد و گوش به فرمان ولیشان.
آقا فرموده بودند: این خوب است اما منظور من از بصیرت این نیست ؛ منظور من از فرد بصـیر، افرادی مثل مالک اشتر هست. که امیرالمونین(ع) دروصفش می فرمایند:
مالک به گونه ای است که اگر در بیابانی باشد و دور از مولایش و مشکلی برایش پیش بیاید ؛ دقیقا کاری می کند که اگر نزد مولایش بود ، مولایش همان کار را امر می کرد.
بصـیرت یعنی اینکه درغیبت مولایت هم بدانی او از تو چه می خواهد و همان را عمل کنی….